Klik hier om naar de Home pagina van Platform Waspik te gaan

Home

Platform

Ledenlijst

Vergaderdata, Agenda's en Verslagen

Contact

Beleidsplan

Privacy wetgeving

Sociaal Contact Waspik

Geheugen Paviljoen Waspik

Duurzame Energie

Opwekken

Warmtevisie

Presentaties 16-01-2023

Workshop Energie 13-02-2023

Workshop Energie 04-04-2023

Natuur en Milieu

Wonen, Werken en Verkeer

Waspik-Boven

Het Klauterwoud Waspik

Foto's van de opbouw

Foto's van de opening

Dorpsboerderij Waspik

Vervoer- en Bood- schappendienst Waspik

E-bike Duofietscentrale Waspik

Stratenloop Waspik

Diversen

Dorpskrant Waspik

Gemeentepagina

Wijkdiensten Waspik

Nieuws en websites over Waspik

Busdiensten van en naar Waspik

ANBI

Onze wijkagent(en)

 

Overzichtspagina Sociaal Contact Waspik

 

Wat doen we?

De vrijwilligers van Sociaal Contact Waspik (SCW) willen mensen die daar behoefte aan hebben een steuntje in de rug bieden.


Sociaal Contact Waspik (SCW),  is een vrijwilligersorganisatie die samen werkt met de kerken, huisartsen, Thebe, apotheek, Senioren Vereniging Waspik en anderen. Wij, de werkgroep Sociaal Contact Waspik, gaan met u de strijd aan tegen de eenzaamheid. Wij willen mensen die weinig contact hebben, om welke reden dan ook, ondersteunen en stimuleren om contacten te leggen, zodat zij weer meedoen in de samenleving. Hierbij willen wij sterk aansluiten bij de vraag van de cliënt.

Een voorbeeld:
Mevrouw Joosten is 79 jaar en ongehuwd. Ze woont in een dijkhuisje aan een rustige straat. Vroeger werkte ze als coupeuse. In haar vrije tijd vertoefde ze graag in haar moestuin.

Vanaf het moment dat ze haar AOW ontvangt, wandelt ze regelmatig. Naast het verzorgen van haar moestuin verzorgt zij ook haar huisje. Enkele keren per jaar komt haar nichtje op bezoek. Soms gaan ze samen naar de stad, winkelen zij, wat ze erg gezellig vindt.

Mevrouw heeft weinig contact met de buurtbewoners. Vanaf haar 65e jaar werd er elke dinsdagavond bij haar met twee oud-collega´s ‘n kopje koffie gedronken en ´n kaartje gelegd. Enkele maanden geleden zijn beide dames vlak na elkaar overleden.

Als gevolg van een chronische longontsteking gaat mevrouw Joosten weinig naar buiten. Ze is bang dat ze een verkoudheid oploopt. Zij is ook snel moe. Haar moestuin en haar huisje kan ze hierdoor niet meer onderhouden. Gelukkig heeft haar nichtje huishoudelijke hulp bij de thuiszorg aangevraagd. Het is een lieve meid, die makkelijk een praatje maakt. De hulp is de enige die ze twee keer per week ziet. Eigenlijk zou ze wel meer contact met iemand willen. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je dit aan? Ze weet het niet!


Hoe doen wij dat!
Wij zijn Sociaal Contact Waspik (SCW), een vrijwilligersorganisatie en wij werken samen met verschillende vrijwilligers- en professionele organisaties. Als wij gebeld worden met een vraag is het vrijwel altijd zo, dat wij bij de aanvrager op bezoek gaan om te kijken wat zijn of haar vraag is. Wij kijken samen met de cliënt hoe we de drempel om mee te doen kunnen verlagen. Dat kan van alles zijn van het bezoeken van een activiteit tot het maken van een praatje. Wij willen hierbij aansluiten bij de vraag van de cliënt.

Het kan ook zijn, dat u iemand kent, waarvan u de indruk hebt, dat hij mogelijk eenzaam is. U kunt die persoon stimuleren om ons te bellen. Het kan ook zijn, dat die persoon het prima vindt dat u hem of haar aanmeldt.

Als u belt, krijgt u Marian van den Berg aan de lijn. Zij komt bij u op bezoek of maakt een afspraak met u in Den Bolder.

Indien u meer informatie wilt, neem dan contact met haar op:
 

Elke woensdag spreekuur in het
Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
van 10.00 uur tot 11.30 uur
.


Marian van den Berg tel.
06-18435995
Ineke Warren


E-mail: pscwaspik@gmail.com
 

Boukje Buster en Marian van den Berg

 

Vrijwilligerswerk; iets voor jou?
Vrijwilligers zijn hard nodig. Als vrijwilliger van Sociaal Contact Waspik help je mensen die zich alleen voelen. Jouw luisterend oor en persoonlijke aandacht helpen bij het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en voorkomt sociaal isolement. Een zinvolle uitdaging dus, die je veel voldoening geeft. Bij Sociaal Contact Waspik is er altijd wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij je past. Of je nu graag een praatje maakt of samen met de cliënt een activiteit doet, wij hebben steeds meer vrijwilligers nodig die zich op allerlei manieren hiervoor willen inzetten. Vind je het leuk om dagactiviteiten te organiseren? Ook dan ben je bij ons van harte welkom!

Doe mee en meld je aan bij Marian.