Klik hier om naar de Home pagina van Platform Waspik te gaan

Home

Platform

Ledenlijst

Vergaderdata, Agenda's en Verslagen

Contact

Beleidsplan

Privacy wetgeving

Sociaal Contact Waspik

Geheugen Paviljoen Waspik

Duurzame Energie

Opwekken

Warmtevisie

Presentaties 16-01-2023

Workshop Energie 13-02-2023

Workshop Energie 04-04-2023

Natuur en Milieu

Wonen, Werken en Verkeer

Waspik-Boven

Het Klauterwoud Waspik

Foto's van de opbouw

Foto's van de opening

Dorpsboerderij Waspik

Vervoer- en Bood- schappendienst Waspik

E-bike Duofietscentrale Waspik

Stratenloop Waspik

Diversen

Dorpskrant Waspik

Gemeentepagina

Wijkdiensten Waspik

Nieuws en websites over Waspik

Busdiensten van en naar Waspik

ANBI

Onze wijkagent(en)

 

Warmtevisie

 

Wat doen we?

De werkgroep Duurzame Energie zet zich in om mensen over te laten stappen op vormen van duurzame energie en duurzaam om te gaan met energie.

 

Gratis warmtescan van jouw huis (Datum: 14-12-2021)

 

Warmte, dus energie, binnenhouden is de eerste stap om je energierekening omlaag te brengen en je bijdrage te leveren aan een beter milieu. Als inwoner van Waspik en eigenaar van een huis dat gebouwd is vóór 1990 kun je vanaf midden januari tot eind februari een gratis warmtescan laten uitvoeren.

Een warmtescan is een “foto” van je huis waarop te zien is waar dat je huis warmte lekt. Die foto kan alleen gemaakt worden bij een temperatuurverschil van 15 graden tussen binnen- en buitentemperatuur. Dat is de reden dat de scans van midden januari tot eind februari uitgevoerd worden. Van de warmtescan wordt een rapport opgemaakt op basis waarvan je isolerende maatregelen  kunt nemen. Om het uitvoeren van deze maatregelen na de warmtescan financieel aantrekkelijk te maken kunnen bewoners gebruik maken van subsidieregelingen en een gezamenlijke inkoopactie die door de Gemeente Waalwijk opgezet wordt. Die warmtescan is deze winter gratis, en daarom nu interessant om te laten uitvoeren. Dan weet je in ieder geval hoe je je huis warm kunt houden. Omdat de huizen die gebouwd zijn na 1990 een energielabel hebben van B of hoger en daarom al goed zijn geïsoleerd, richten wij ons met deze actie op de huizen van vóór 1990.

 

Deze warmtescan actie wordt georganiseerd door de Gemeente Waalwijk en Langstraat Energie in samenwerking met Platform Waspik.

 

Meld je snel aan om een warmtescan te laten uitvoeren door een mail te sturen aan secretariaat@platformwaspik.nl. Gebruik als onderwerp “Warmtescan”en vermeld je naam,  adresgegevens en telefoonnummer.

 

Profiteer van deze actie, we verwachten namelijk veel reacties.