Klik hier om naar de Home pagina van Platform Waspik te gaan

Home

Platform

Ledenlijst

Vergaderdata, Agenda's en Verslagen

Contact

Beleidsplan

Privacy wetgeving

Sociaal Contact Waspik

Formulierenbrigade

Natuur en Milieu

Wonen, Werken en Verkeer

Waspik-Boven

Het Klauterwoud Waspik

Foto's van de opbouw

Foto's van de opening

Vervoer- en Bood- schappendienst Waspik

E-bike Duofietscentrale Waspik

Stratenloop Waspik

Diversen

Dorpsboerderij Waspik

Dorpskrant Waspik

Gemeentepagina

Wijkdiensten Waspik

Nieuws en websites over Waspik

Busdiensten van en naar Waspik

ANBI

Onze wijkagent(en)

 

Overzichtspagina Sociaal Contact Waspik

 

Wat doen we?

Zowel de vrijwilligsters van Sociaal Contact Waspik (SCW) als de vrijwilligsters van de Formulierenbrigade Waspik (FBW) willen mensen die daar behoefte aan hebben een steuntje in de rug bieden.


Sociaal Contact Waspik (SCW), is een vrijwilligersorganisatie die samen werkt met de kerken, huisartsen, Thebe, apotheek, K.B.O., Zonnebloem en anderen. Wij, de werkgroep Sociaal Contact Waspik, gaan met u de strijd aan tegen de eenzaamheid. Wij willen mensen die weinig contact hebben, om welke reden dan ook, ondersteunen en stimuleren om contacten te leggen, zodat zij weer mee doen in de samenleving. Hierbij willen wij sterk aansluiten bij de vraag van de cliënt.

Een voorbeeld:
Mevrouw Joosten is 79 jaar en ongehuwd. Ze woont in een dijkhuisje aan een rustige straat. Vroeger werkte ze als coupeuse. In haar vrije tijd vertoefde ze graag in haar moestuin.

Vanaf het moment dat ze haar AOW ontvangt, wandelt ze regelmatig. Naast het verzorgen van haar moestuin verzorgt zij ook haar huisje. Enkele keren per jaar komt haar nichtje op bezoek. Soms gaan ze samen naar de stad, winkelen zij, wat ze erg gezellig vindt.

Mevrouw heeft weinig contact met de buurtbewoners. Vanaf haar 65e jaar werd er elke dinsdagavond bij haar met twee oud collega´s ‘n kopje koffie gedronken en ´n kaartje gelegd. Enkele maanden geleden zijn beide dames vlak na elkaar overleden.

Als gevolg van een chronische longontsteking gaat mevrouw Joosten weinig naar buiten. Ze is bang dat ze een verkoudheid oploopt. Zij is ook snel moe. Haar moestuin en haar huisje kan ze hierdoor niet meer onderhouden. Gelukkig heeft haar nichtje huishoudelijke hulp bij de thuiszorg aangevraagd. Het is een lieve meid, die makkelijk een praatje maakt. De hulp is de enige die ze twee keer per week ziet. Eigenlijk zou ze wel meer contact met iemand willen. Maar hoe doe je dat? Hoe pak je dit aan? Ze weet het niet!


Hoe doen wij dat!
Wij zijn Sociaal Contact Waspik (SCW), een vrijwilligersorganisatie en wij werken samen met verschillende vrijwilligers en professionele organisaties. Als wij gebeld worden met een vraag is het vrijwel altijd zo, dat wij bij de cliënt op bezoek gaan om samen te kijken wat zijn of haar vraag is. Wij kijken samen met de ´eenzame´ hoe we de drempel om mee te doen, verlagen door bijvoorbeeld samen naar een activiteit gaan of een praatje maken. Het kan van alles zijn. Wij willen hierbij sterk aansluiten bij de vraag van de cliënt.

Het kan ook zijn, dat u iemand kent, waarvan u de indruk hebt, dat die mogelijk eenzaam is. U kunt die persoon stimuleren om ons te bellen. Het kan ook zijn, dat die persoon het prima vindt dat u hem of haar meldt.
Als u belt ,krijgt u Marian van den Berg aan de lijn. Zij komt bij u op bezoek of maakt een afspraak met u in Den Bolder.
Indien u meer informatie wilt neem dan contact met haar op;
 

Elke woensdag spreekuur in het
Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder
van 10.00 uur tot 11.30 uur
.


Marian van den Berg tel.
06-18435995

E-mail: pscwaspik@gmail.com

Willemien Smits en Marian van den Berg

 

Vrijwilligerswerk; iets voor jou?
Vrijwilligers zijn hard nodig. Als vrijwilliger van Sociaal Contact Waspik help je mensen die zich alleen voelen. Jouw luisterend oor en persoonlijke aandacht helpen bij het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en voorkomt sociaal isolement. Een zinvolle uitdaging dus, die je veel voldoening geeft. Bij Sociaal Contact Waspik is er altijd wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij je past. Of je nu graag een praatje maakt of een activiteit samen met de cliënt. Wij hebben steeds meer vrijwilligers nodig die zich op allerlei manieren hiervoor willen inzetten. Doe mee en meld je aan bij Marian.


Formulierenbrigade Waspik helpt met het invullen van formulieren waar u zelf niet helemaal uitkomt.

Beide organisaties houden spreekuur in Den Bolder. Hoe en wanneer ziet u in de advertentie elders op deze pagina. Deze advertentie zult u vaker gaan tegenkomen, want voortaan laten SCW en FBW samen van zich horen. Zij willen u laten weten dat er altijd een mogelijkheid is om iets - waar u mee zit - voor te leggen aan een vrijwilligster.
Dus: hebt u een vraag, stel hem ons gerust, wij, de vrijwilligers van SCW en FBW, denken graag met u mee!